voetbalzone

'De resultaten van de Afrikaanse landen zijn me zwaar tegen gevallen'

Matthijs van Laar09 jul 2010, 14:44
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2010, 14:44
Advertentie

De voormalig Afrikaanse superster Roger Milla heeft andermaal benadrukt dat de rol van de Afrikaanse landen op het WK ondermaats is geweest. De ex-spits van Kameroen haalde met name de discipline aan als reden van het falen van bijvoorbeeld zijn eigen land, Ivoorkust en Nigeria. “Het was te verwachten dat Kameroen in de eerste ronde uitgeschakeld zou gaan worden.”

“Het was teleurstellend. Veel mensen voorspelden dat in ieder geval drie Afrikaanse landen de volgende ronde zouden gaan halen, maar uiteindelijk is het alleen Ghana gelukt. Zij kwamen echter ook niet verder dan de kwartfinales. Ik had op meer gehoopt en ook verwacht. De resultaten zijn me zwaar tegen gevallen.”

Ook de prestaties van de Ontembare Leeuwen, waarmee Milla zelf in1990 furore maakte, kunnen de goedkeuring van de voormalig spits niet wegdragen. “Het gebrek aan discipline dat we de afgelopen drie jaar al hebben gezien maakt het dat dit niet als een verrassing komt. Het was te verwachten dat Kameroen in de eerste ronde uitgeschakeld zou gaan worden.”

Milla uitte na de eerste wedstrijd van Kameroen tegen Japan (1-0 verlies) al onversneden kritiek op sterspeler Samuel Eto’o. “In de tweede wedstrijd ging het al veel beter”, zegt hij nu. “Dat had er ook mee te maken dat hij wat dichter in de buurt van het doel mocht spelen. Dat heeft een hoop gescheeld en ik hoop dat de volgende keer de juiste beslissingen van meet af aan worden genomen.”

Bezig met laden …