voetbalzone

De Ridder: 'Ik wil alleen bij Wigan blijven als ik regelmatig speel'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2010, 10:30
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2010, 10:30
Advertentie

Daniël de Ridder hoopt Wigan Atlethic te mogen verlaten mocht hij geen basisplaats weten te veroveren. Het exponent van de jeugdopleiding van Ajax liet dinsdag in de Engelse media weten graag op zoek te willen naar een nieuwe werkgever mocht trainer Roberto Martinez het niet in hem zien zitten. Naar verluidt zou een terugkeer naar Amsterdam tot de opties behoren.

/

De Nederlander slaagde er afgelopen seizoen niet in één keer binnen de lijnen te komen voor the Latics en werd zodoende voor een half jaar verhuurd aan het Israëlische Hapoel Tel Aviv. Inmiddels is hij weer teruggekeerd op Engelse bodem, maar heeft laten weten het liefst te vertrekken mocht de situatie van het afgelopen seizoen niet veranderen. Zijn contract bij Wigan loopt nog één seizoen door.

“Ik zou heel erg graag hier bij Wigan willen blijven, maar alleen als ik regelmatig speel”, aldus De Ridder. “Dat is wat iedere speler wil en dat is mijn doel voor het aankomende seizoen. Ik zal met Roberto (de trainer, red.) spreken en wat er ook uit het gesprek komt, het zal de situatie voor mij in ieder geval duidelijker maken. Dan zal ik besluiten wat het juiste is voor de beide partijen. De loopbaan van een profvoetballer is kort en ik wil dan ook geen tijd meer verspillen. Dat is mijn gevoel.”

Bezig met laden …