voetbalzone

De Ridder maakt seizoen op huurbasis af bij Hapoel tel Aviv

Bart Kruyt21 jan 2010, 07:01
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 07:01
Advertentie

Hapoel tel Aviv heeft Daniel de Ridder verlost van Wigan Athletic. De Nederlandse aanvaller dacht woensdagochtend nog dat het ‘een hele klus zou worden om de clubs op één lijn te krijgen’, maar in de avond kon Hapoel op haar website melden dat er een akkoord is bereikt. De Ridder maakt het seizoen op huurbasis af in Israël.

/

De 25-jarige Amsterdammer was bezig aan zijn tweede seizoen bij Wigan, maar speelde dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd voor The Latics. Toen Hapoel in beeld kwam, toonde De Ridder dan ook direct interesse. “Wil ik dit seizoen nog spelen dan is een transfer naar Hapoel echter de beste oplossing”, zei hij. Woensdagavond werd de deal afgerond.

De Ridder, een zoon van een Israëlische moeder, blijft in ieder geval tot de zomer bij Hapoel. Zijn contract in Engeland loopt nog tot de zomer van 2011 door: het is niet bekend of zijn nieuwe club een optie tot koop heeft weten te bedingen. Hapoel staat momenteel tweede in de competitie, met tien punten achterstand op Maccabi Haifa, en is nog actief in de Europa League. In februari treft de ploeg Rubin Kazan.

Bezig met laden …