voetbalzone

‘De Rolls Royces vliegen je bij wijze van spreken om de oren in Kazachstan’

Thijs Post10 okt 2014, 11:05
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2014, 11:05
Advertentie

Het Nederlands elftal speelt vrijdag tegen Kazachstan en de verwachting is dat Oranje een eenvoudige overwinning laat noteren. Dat denken ook twee kenners van het land: Arno Pijpers en Raymond Atteveld. Pijpers was tussen 2005 en 2008 bondscoach, Atteveld is momenteel werkzaam bij FC Keirat Almaty, de koploper van de nationale competitie.

voetbalzone

Pijpers noemt Kazachstan als team ‘oké’. “Maar misschien moet ik zeggen dat ze naïef zijn bij vlagen. In het eigen land ben je de grote meneer, maar dat is internationaal niet zo. En dan lopen de spelers tegen problemen aan”, zegt hij tegen de NOS. Ook Atteveld rekent op een eenvoudige zege voor Oranje.

“Kazachstan weet ook wel dat het veel minder is dan Nederland, maar zal zich niet zo maar laten slachten”, zegt hij tegen Helden. “Het zal heel verdedigend gaan spelen en bij een counter hopen op een ingeving van bijvoorbeeld Bauyrzhan Islamkhan. Maar normaal gesproken is Nederland echt veel sterker.” De competitie van Kazachstan wordt volgens Atteveld mondjesmaat sterker. “Aan geld geen gebrek. De Rolls Royces vliegen je bij wijze van spreken om de oren en het geld wordt dus ook in voetbal geïnvesteerd.”

Bezig met laden …