voetbalzone

De Roon blijft bescheiden: ‘Ik kan me vinden in die woorden van Blind’

Gijs Freriks07 nov 2016, 09:35
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2016, 09:35
Advertentie

Marten de Roon tekende zaterdag in extremis voor de gelijkmaker van Middlesbrough in de uitwedstrijd tegen Manchester City (1-1). Na dat duel gingen er opnieuw stemmen op om de middenvelder te selecteren voor het Nederlands elftal, maar De Roon begrijpt zelf wel waarom hij nog geen uitnodiging heeft ontvangen.

/

Bondscoach Danny Blind zei op de persconferentie De Roon ‘veelvuldig’ te hebben bekeken, maar dat de ex-controleur van onder meer Atalanta nog ‘te vlak en te gereserveerd’ is. “Ik kan me goed vinden in die woorden. Stijn Schaars is beter aan de bal dan ik, dat vind ik ook. Bijvoorbeeld met het opeisen van de bal. Voor hem en ook Davy Klaassen is dat iets natuurlijks, terwijl ik wel wat dwingender mag worden.”

De Roon erkent in De Telegraaf dat hij op een hoger niveau speelt dan bijvoorbeeld Schaars, maar dat dat niet meteen wil zeggen dat hij ook sneller een kans moet krijgen dan de middenvelder van sc Heerenveen. De 25-jarige De Roon kwam dit seizoen tot dusverre tot één treffer in acht competitiewedstrijden.

Bezig met laden …