De Rosario imponeert met snelste hattrick ooit in Major League Soccer

Daniel Cabot Kerkdijk25 sep 2011, 08:30
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2011, 08:30
/

Dwayne De Rosario heeft een prominente plaats veroverd in de annalen van de Major League Soccer. De aanvallende middenvelder van DC United schreef zaterdag de snelste hattrick in de geschiedenis van de Amerikaanse competitie op zijn naam. Het duel met Real Salt Lake eindigde in een 4-1 overwinning.

Na zijn doordeweeks gemiste strafschop tegen Chivas USA (2-2) was De Rosario zeer gemotiveerd. In de dertiende minuut maakte Andy Najar op aangeven van De Rosario de openingstreffer en daarna begon de show van de Canadees. In de 22e minuut was hij trefzeker met een kopbal en vijf minuten later volgde de 3-0.

In de 31e minuut maakte De Rosario uit een vrije trap zijn derde doelpunt. Real Salt Lake had geen antwoord op de doelpunten en kwam niet verder dan een eretreffer in de 86e minuut van Álvaro Saborio. De Rosario speelde dit kalenderjaar voor drie clubs (Toronto FC, New York Red Bulls en DC United) en scoorde dertien keer. Dit kalenderjaar heeft hij elf assists achter zijn naam staan en dat zijn er drie minder dan David Beckham (Los Angeles Galaxy) en Brad Davis (Houston Dynamo).