voetbalzone

De Rossi: 'Bij Manchester United had ik nu zelfmoord gepleegd'

Bart Kruyt03 jan 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 10:30
Advertentie

Manchester United wilde in de zomer het middenveld versterken met een grote naam en Daniele De Rossi was een van de kandidaten. De Italiaan leek ook wel open te staan voor een transfer, omdat hij zich even niet op zijn gemak voelde bij AS Roma, maar besloot uiteindelijk toch om zijn jeugdliefde trouw te blijven. De Rossi is blij dat hij niet naar Engeland is vertrokken, zo vertelt hij.

/

De middenvelder van Roma deed in Corriere dello Sport een merkwaardige uitspraak: "Het is goed dat ik niet naar Manchester United ben vertrokken, want dan had ik nu zelfmoord gepleegd", zei De Rossi. Het is niet precies duidelijk hoe de Italiaans international dit bedoeld heeft. Met Roma strijdt hij momenteel om de Scudetto, terwijl United slechts zevende staat in de Premier League.

De dertigjarige De Rossi speelt al zijn gehele loopbaan voor Roma, dat na zeventien speelronden in de Serie A vijf punten minder heeft dan koploper Juventus. Roma hervat de competitie zondag met de topper tegen de lijstaanvoerder, uit in Turijn. De Rossi heeft op het moment 322 competitiewedstrijden voor Roma achter zijn naam staan, waarvan 16 in het lopende seizoen.

Bezig met laden …