voetbalzone

De Rossi: 'Gerrard hoort al tien jaar lang bij de beste spelers van de wereld'

Bart Kruyt20 jun 2012, 21:45
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2012, 21:45
Advertentie

Steven Gerrard heeft geen fijn seizoen bij Liverpool achter de rug, maar is op het EK een van de uitblinkers bij Engeland. Met de aanvoerdersband om zijn arm is de middenvelder zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht belangrijk en dat is ook bij Daniele De Rossi, Gerrards tegenstander in de kwartfinale tussen Engeland en Italië, opgevallen.

/

De 28-jarige De Rossi geeft toe al jarenlang fan te zijn van Stevie G. "Hij is altijd mijn idool geweest", zegt de Italiaanse mannetjesputter. "Hij hoort al tien jaar lang bij de beste spelers van de wereld. Je ziet Gerrard overal op het veld aanvallen en verdedigen. Ik zou graag in staat zijn om ook meer op die manier te spelen. Een favoriet? Ik denk niet dat wij favoriet zijn tegen Engeland, nee. Het Engelse voetbal heeft het Italiaanse voetbal in de laatste jaren wel ingehaald."

Gerrard zelf wil echter ook niet spreken over een favorietenstatus voor zijn ploeg. "We mogen best van de groepswinst genieten, maar van enige verslapping kan geen sprake zijn", waarschuwt de middenvelder. "Italië heeft een zeer goede ploeg. In Gianluigi Buffon beschikken ze over een fantastische keeper. Achterin staan allemaal toppers en voorin lopen spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Laten we hen niet onderschatten."

Bezig met laden …