voetbalzone

De Rossi: ‘Het wordt tijd dat Balotelli zijn verantwoordelijkheid neemt’

Thijs Post20 jun 2012, 18:15
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2012, 18:15
Advertentie

Italië heeft de groepsfase van het EK in Polen en Oekraïne overleefd en de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli neemt het in de kwartfinale van het toernooi op tegen Engeland. Een bijzondere wedstrijd voor Daniele De Rossi: hij speelt tegen zijn ‘idool’ Steven Gerrard. Volgens De Rossi kan Mario Balotelli een belangrijke rol spelen tegen de Engelsen.

/

“We kunnen het goed doen en het belangrijkste voor ons is dat we Engeland onder druk zetten”, laat De Rossi optekenen in de Italiaanse media. “Of dat nu Mario is of iemand anders, maakt niet uit. Maar Mario kan de tegenstander pijn doen en het gaat toch om het maken van doelpunten. Of hij in de groep een outsider is? Dat denk ik niet.”

“Het wordt op zijn leeftijd wel tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en dat hij dezelfde behandeling krijgt als alle anderen. Hij wordt nu een man. Toen ik zijn leeftijd had ging ik naar het WK en gaf ik iemand een elleboog”, doelt De Rossi op het WK van 2006, toen hij de Amerikaan Brian McBride op zijn oogkas raakte. “Dat incident heeft van mij een man gemaakt.”

Bezig met laden …