De Rossi poetst in slotfase uniek slippertje Buffon weg

Robin Bruggeman06 okt 2016, 22:39
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2016, 22:39

Spanje is er donderdagavond niet in geslaagd zich te revancheren voor de vroegtijdige uitschakeling op het EK van afgelopen zomer. Italië was toen nog met 2-0 te sterk en weigerde zich donderdagavond opnieuw gewonnen te geven. La Squadra Azzurra kwam door een zeldzaam slippertje van Gianluigi Buffon nog wel op achterstand, maar Daniele De Rossi zette zijn land in de slotfase van de wedstrijd vanaf de strafschopstip op 1-1.

/

Spanje had dus iets om voor te vechten en was in de eerste helft met 77 procent balbezit ook de bovenliggende partij. De weinige kansen die de bezoekers in Turijn te zien kregen werden dan ook gecreëerd door de bezoekers. David Silva zorgde na een dik kwartier spelen voorzichtig voor het eerste gevaar, maar zijn schot verdween via De Rossi langs de verkeerde kant van de paal. Uit de daaropvolgende corner was het bijna raak via Gerard Piqué, die zijn poging echter voorlangs zag gaan.

De grootste kans van het eerste bedrijf kwam wederom op naam van de verdediger van Barcelona, toen hij na een minuut of 25 spelen helemaal vrij mocht inkoppen. Piqué slaagde er echter niet in de juiste richting mee te geven aan de bal, waardoor het leer in de handen van Buffon belandde. De doelman was zo’n tien minuten na de thee echter wel grotendeels verantwoordelijk voor de 0-1.

/

Hij schatte een lange pass op Vitolo niet helemaal goed in en ging bij het uitkomen langs de bal heen. Voor de aanvaller van Sevilla was het daarna een koud kunstje om het leer in het lege doel te werken. Italië moest daarna in de achtervolging en Giampiero Ventura bracht Ciro Immobile in voor een onzichtbare Graziano Pellé. De invaller kreeg meteen ook bijna de beste kans van de wedstrijd aan Italiaanse zijde, maar hij slaagde er niet in een voorzet van Alessandro Florenzi te bereiken.

Vitolo stond even later weer oog in oog met Buffon voor wat zijn tweede van de wedstrijd had kunnen zijn. De doelman bleef nu echter wel rustig en de Spanjaard slaagde er niet in zijn poging tussen de palen te krijgen. Tien minuten voor tijd keerden de kansen toch nog voor de thuisploeg, toen Sergio Ramos een overtreding beging in het strafschopgebied. De Rossi liep daarna naar voren en schoot beheerst binnen. Andrea Belotti dacht in de slotfase zelfs de winnende nog te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel voor Immobile.