voetbalzone

De Rossi sabelt Balotelli neer: ‘Hebben mannen nodig, geen Panini-plaatjes’

Thijs Post24 jun 2014, 23:27
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 23:27
Advertentie

Mario Balotelli heeft het flink verbruid bij de nationale ploeg van Italië. Bondscoach Cesare Prandelli diende direct na de uitschakeling op het WK (Uruguay was in de laatste groepswedstrijd met 0-1 te sterk) zijn ontslag in en hij noemde het selecteren van Balotelli ‘een fout’ en een van de redenen voor zijn ontslag. Ploeggenoot Daniele De Rossi van Balotelli doet er nog een schepje bovenop.

voetbalzone

Balotelli was tegen Uruguay nauwelijks zichtbaar, alleen met een wilde overtreding vestigde hij de camera’s op zich, en in de rust werd hij naar de kant gehaald door Prandelli. “We hebben echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes of karakters”, aldus De Rossi. De controleur, die niet speelde tegen Uruguay, verwees naar een foto die Balotelli eerder op Twitter plaatste. Balotelli had bij de Italiaanse selectie in het Panini-boek alleen foto’s van zichzelf geplakt.

“Er waren zeker dingen die het resultaat hebben beïnvloed, zoals de hitte en de scheidsrechter, maar we mogen die dingen niet blijven aandragen”, gaat De Rossi verder. “We moeten dit snel vergeten. Ik neem dat terug. We moeten het onthouden, evalueren wat verkeerd ging en opnieuw beginnen met echte mannen.”


Bezig met laden …