voetbalzone

'De selectie van Italië is oud en oogt bovendien vermoeid'

Matthijs van Laar06 jun 2010, 20:46
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2010, 20:46
Advertentie

De controversiële Paraguayaanse ex-doelman José Chilavert heeft geen al te hoge pet op van regerend wereldkampioen Italië. Volgens de excentrieke sluitpost ligt de gemiddelde leeftijd van de Squadra Azzurra te hoog om een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK in Zuid-Afrika. Daarmee dicht hij zijn eigen land dan ook goede kansen toe.

/

Paraguay speelt op 14 juni tegen Italië en volgens Chilavert hoeft dat geen onoverkomelijk probleem te zijn voor zijn landgenoten. “Ik denk dat Paraguay over alle benodigde middelen beschikt om Italië te verslaan”, vertelde hij op Radio Jovem Pan. “De selectie van Italië bestaat uit een oude groep spelers, die erg vermoeid lijken. Ze hebben niet echt goed voor zichzelf gezorgd.”

Paraguay neemt het in Zuid-Afrika ook op tegen Nieuw-Zeeland en Slowakije. De nummers één en twee treden in de achtste finales aan tegen respectievelijk de nummers twee en één uit de groep van het Nederlands elftal. Tot op heden kwamen de Zuid-Amerikanen tijdens een WK nog nooit verder dan de tweede ronde.

Bezig met laden …