voetbalzone

'De sfeer in het stadion zal tegen Nederland anders zijn dan vanavond'

Matthijs van Laar04 sep 2015, 10:10
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2015, 10:10
Advertentie

Niet alleen voor Nederland, maar ook voor Turkije is het komende zondag do or die. Beide landen komen alleen nog in aanmerking voor de derde plek in Groep A en komend weekend valt waarschijnlijk de beslissing. Het elftal van bondscoach Fatih Terim gaf donderdagavond een gouden kans uit handen om de spanning op het treffen met Oranje iets weg te nemen.

voetbalzone

Turkije was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij tegen Letland, maar slaagde er toch in om in de slotfase een dikverdiende 1-0 voorsprong weg te geven. Daardoor blijft Turkije achter Nederland staan en moet er zondag in Konya gewonnen worden. “We zijn ons voordeel kwijt”, sipte Terim donderdagavond na de late gelijkmaker van de Letten. “Maar we hebben nog steeds een kans. Als we verliezen liggen we eruit en kunnen we ons gaan voorbereiden op het WK 2018.”

Bij winst op Nederland stijgen de Turken naar plek drie en volstaan overwinningen op IJsland (thuis) en Tsjechië (uit) voor een plek in de play-offs. Terim heeft er alle vertrouwen in dat zijn elftal tegen het aangeslagen Oranje een resultaat kan boeken. “De sfeer in het stadion zal tegen Nederland anders zijn dan vanavond, net als de spelopvatting van de tegenstander. We gaan vol voor de overwinning.”

Bezig met laden …