voetbalzone

‘De sfeer rondom het Nederlands elftal is op dit moment negatief’

Gijs Freriks10 nov 2014, 21:40
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2014, 21:40
Advertentie

Het Nederlands elftal hoopt zich in de interlands tegen Letland en Mexico te herstellen van een slechte serie. Bondscoach Guus Hiddink heeft zijn lot aan het duel met Letland verbonden, maar aanvaller Arjen Robben maakt zich daar niet zo druk om: “Mij zegt het niet veel omdat ik erop reken dat we winnen”, zo wordt hij geciteerd door NUsport.

voetbalzone

“We spelen tegen Letland, niet tegen Duitsland of Argentinië. We moeten er ook een beetje vertrouwen in hebben”, aldus Robben, die wel beseft dat Oranje met de hoge druk om zal moeten gaan: “Want de sfeer rondom het Nederlands elftal is wat negatief op dit moment. Daarom mogen we juist niet wegkruipen. Juist nu moeten we opstaan.”

Wesley Sneijder vindt de uitspraak van Hiddink ‘niet raar’: “Hij is eerlijk en dat siert hem. We weten wat ons te doen staat. Wij willen niet van deze bondscoach af en hij niet van ons. We moeten Hiddink het vertrouwen geven, dat verdient hij. Als we deze week onze wedstrijden winnen, zijn we meteen van de ophef over die uitspraak af”, zegt de middenvelder tegen Voetbal International.

Spelersraad
De spelersraad van het Nederlands elftal is aangevuld door Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Dat maakte de KNVB maandag bekend. Vorige maand werden aanvoerder Robin van Persie, Arjen Robben, Nigel de Jong, Daley Blind en Georginio Wijnaldum al benoemd in het orgaan dat de commerciële en financiële belangen van de internationals behartigt.

Bezig met laden …