voetbalzone

‘De spanning die er bij Real is, was er ook toen Mourinho bij Inter werkte’

Erik van Dam01 jun 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 15:40
Advertentie

Thiago Motta zegt te begrijpen wat de spelers van Real Madrid de voorbije seizoenen hebben doorgemaakt. Met name in het afgelopen seizoen heerste er veel spanning in de kleedkamer; er werd gelekt vanuit de spelersgroep naar de pers, Iker Casillas werd aan de kant geschoven en Sergio Ramos was zijn plek even niet meer zeker. Dit alles zou zijn gekomen door José Mourinho.

/

De Portugese trainer drukte een stevig stempel op de sfeer binnen de club. Toen de resultaten uitbleven en dit seizoen uitschakeling na uitschakeling volgde, werd het er niet gezelliger op. Thiago Motta, thans speler van Paris Saint-Germain, herkent het allemaal van zijn tijd onder Mourinho bij Internazionale. Dat zegt hij in een interview met Onda Cero. “De spanning die bij Real heerst, was er ook toen Mourinho in Milaan werkte.”

“Misschien is het zijn strategie, ons overkwam namelijk hetzelfde bij Inter. Het was anders, er was minder om over te praten en er kwam niet zoveel naar buiten via de kleedkamer. Maar spanning was er zeker”, geeft Thiago Motta aan. Zijn huidige trainer Carlo Ancelotti volgt Mourinho mogelijk op, komende zomer. Mocht dat echt gebeuren, dan zou de middenvelder het jammer vinden. “Carlo is een toptrainer, hij heeft het geweldig gedaan hier en de sfeer was steeds super. Van alle trainers die ik heb gehad, is hij toch wel een bijzondere geweest.”

Bezig met laden …