voetbalzone

‘De spelers en trainer zeggen het wel, maar het komt niet over’

Erik van Dam02 mei 2014, 19:49
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2014, 19:49
Advertentie

Roda JC hangt aan een zijden draadje. Zaterdag wordt duidelijk of de Kerkraadse club rechtstreeks degradeert of de play-offs ingaat. Uit bij Go Ahead Eagles moet gewonnen worden, wil men nog kans maken op een nieuw seizoen in de Eredivisie. De burgemeester van de stad hoopt vurig dat Roda JC het gaat redden. Dan moet er in Deventer echter wel passie en strijd worden getoond, meent hij.

voetbalzone

“Roda zit in het DNA van de stad”, zegt burgervader Jos Som in gesprek met de NOS. Volgens hem zijn de inwoners van Kerkrade erg betrokken bij de club en hoort de vereniging bij de stad, zoals de Eiffeltoren bij Parijs hoort. Hij vindt het jammer dat de sterke punten van Roda JC de laatste maanden steeds niet te zien zijn geweest. “We zien het niet terug op het veld, en dat is waar de mensen over praten.”

“We willen beleving, passie, strijd. De spelers en trainer zeggen wel dat ze dat doen, maar op de een of andere wijze komt dat niet over.” Trainer Jon Dahl Tomasson erkent dat de sfeer een stuk beter kan bij de club. “Als je onderaan staat, is dat gewoon klote, dat is geen fijn gevoel. Het lijkt me duidelijk dat wij graag níet willen degraderen. Deze club heeft veel draagvlak in de regio. We moeten dus niet alleen strijden voor onszelf, maar in eerste instantie voor het clubbelang.”

Bezig met laden …