voetbalzone

'De spoeling is dun en Bouma brengt toch het nodige aan ervaring mee'

Daniel Cabot Kerkdijk08 mei 2012, 08:25
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2012, 08:25
Advertentie

Erik Pieters moet het EK aan zich voorbij laten gaan. De linkerverdediger van PSV liep vorig jaar oktober een breukje in een middenvoetsbeentje op en stond daardoor maandenlang aan de kant. Begin april tegen RKC Waalwijk kreeg hij weer klachten op dezelfde plek in zijn voet. Pieters hoopte op tijd te herstellen voor het EK, maar uit onderzoek bleek dat de blessure onvoldoende is genezen.

/

"Ik had dit niet zien aankomen", vertelt Pieters in het Algemeen Dagblad. "Mijn voet voelde juist goed. Pas later kwam het besef dat ik niet naar het EK ga en dat mij weer een lange revalidatie wacht. Eerder dit seizoen had ik tijdens mijn herstelperiode juist het EK in het hoofd." Pieters weet niet of hij zich laat opereren om honderd procent van zijn blessureleed te genezen. "Eerst het verstand op nul om dit te verwerken", zegtPieters. "Daarna moet ik keuzes maken."

Pieters feliciteert zijn achttienjarige ploeggenoot Jetro Willems met zijn oproep voor de trainingsselectie van Oranje, volgende week. "Jetro heeft het dit seizoen helemaal waargemaakt. Ik heb al gezegd dat hij vol voor zijn kans moet gaan." Wilfred Bouma kreeg eveneens een invitatie. "De spoeling is dun en Bouma brengt toch het nodige mee", verklaart bondscoach Bert van Marwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zoals ervaring in Oranje, met toernooien en zijn multifunctionaliteit." Van Marwijk ziet zowel voor centraal in de verdediging als voor de linksbackpositie in Bouma een optie en noemt Willems verder 'een beloftevolle linksback met een sterk karakter'.

Bezig met laden …