voetbalzone

‘De strijd tussen hen geeft de Super Cup iets extra’s’

Erik van Dam28 aug 2013, 10:20
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2013, 10:20
Advertentie

Vrijdagavond kruisen de paden van Josep Guardiola en José Mourinho elkaar weer. De twee stonden vele malen tegenover elkaar als trainers van Barcelona en Real Madrid. De relatie tussen de twee begon neutraal, maar werd koeler en koeler naarmate de seizoenen verstreken. Nu staan zij in dienst van Bayern München en Chelsea, de twee clubs die vrijdag strijden om de Europese Super Cup.

/

Mourinho wakkerde het vuurtje deze week alweer wat aan, door te zeggen dat Jupp Heynckes’ Bayern het beste team van de wereld was, vorig seizoen. Hij zei te betwijfelen of Guardiola erin zou slagen het nog beter te doen, al voegde Mourinho er wel slim aan toe dat hij zelf ook niets te maken had met het Chelsea dat de Europa League wist te winnen onder Rafael Benítez.

Uli Hoeness zegt namens Bayern dat hij vindt dat Guardiola heeft bewezen een betere trainer te zijn dan Mourinho. Die won weliswaar met verschillende clubs de Champions League en werd in diverse landen landskampioen, maar toch heeft Pep volgens Hoeness een streepje voor. “Die twee vochten in Spanje interessante duels uit en onze trainer lag kilometers voor op Mourinho, toen het voorbij was.”

“Er is altijd sprake van een zekere spanning tussen die twee”, beaamt de Bayern-bestuurder in een interview met BILD. “Ik heb niet met Pep over Mourinho gesproken, maar ik weet dat ze niet elkaars beste vriend zijn. Het is een fascinerende strijd tussen die twee en het geeft de wedstrijd van vrijdag iets extra’s. Ik houd daar wel van. Guardiola enerzijds bij ons en Mourinho in de andere hoek met Chelsea.”

“Gaan ze handen schudden, vrijdag? Ik weet het niet, en het doet er ook niet echt toe. Pep is onze gewaardeerde en gerespecteerde hoofdtrainer”, aldus Hoeness. “Ik wil geen oordeel vellen over Mourinho. Feit is wel dat wij geen poging hebben gedaan Mourinho aan te stellen, we gingen voor Guardiola. Ik denk dat we daarmee een vrij duidelijk statement hebben afgegeven”, aldus de Duitser.

Bezig met laden …