voetbalzone

‘De supporters begonnen pas in de 76e minuut met zingen, ongelooflijk’

Daniel Cabot Kerkdijk13 apr 2016, 07:52
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 07:52
Advertentie

Manchester City schaarde zich dinsdagavond bij de laatste vier van de Champions League. Een sublieme prestatie van het team van Manuel Pellegrini, dat echter op weinig steun van de fans in het Etihad Stadium kon rekenen. Alleen voorafgaand aan de wedstrijd, tijdens de melodie van de Champions League, lieten de fans zich gelden. Het betrof echter fluitconcerten en boegeroep, in verband met de straffen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

/

“Het is de taak van de fans om het team soms verbaal te steunen”, zo vertelde oud-verdediger Rio Ferdinand na afloop, in zijn rol als commentator bij BT Sports. “Het zijn weliswaar de spelers die het moeten laten zien, maar soms hebben voetballers een steuntje in de rug nodig. Om toch iets verder te kunnen gaan. De fans van Manchester City begonnen pas in de 76e minuut met zingen, ongelooflijk”, verwees hij naar de enige treffer van Kevin De Bruyne.

Steve McManaman en David Ginola zetten ook vraagtekens bij de houding van de fans in het duel met Paris Saint-Germain. “In de eerste tien minuten viel er een doodse stilte”, zo zag ook de Engelse oud-voetballer. De fans hadden meteen moeten laten merken dat er voor PSG niets te halen viel. Dat kan soms echt wel doorslaggevend zijn.” Ginola beaamde de woorden van zijn collega. “Manuel Pellegrini had een dag voor de wedstrijd nog speciaal laten weten dat ze de steun van de fans nodig hadden, van de eerste tot de laatste seconde. Het is heel jammer dat dat niet is gebeurd.”

Bezig met laden …