voetbalzone

'De supporters in Engeland hebben de echte Di María nog niet gezien'

Bart Kruyt17 mei 2015, 13:30
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2015, 13:30
Advertentie

Ángel Di María was vorig seizoen een van de uitblinkers bij Real Madrid en Manchester United brak zijn transferrecord om de aanvaller binnen te halen. In Engeland heeft Di María echter nog niet veel laten zien: hij begon in alle competities pas 23 keer in de basis en geeft toe dat hij ver verwijderd is van zijn beste vorm. "Ik ben absoluut niet tevreden over mijn eerste jaar in Engeland", zegt hij.

voetbalzone

Di María heeft in de Premier League weliswaar al tien assists gegeven, het hoogste aantal na Cesc Fàbregas, maar verder valt el Fideo toch erg tegen. "Ik ben hiernaartoe gekomen om prijzen te winnen, maar dit seizoen is erg slecht geweest voor mij", zegt Di María. "Ik ben gefrustreerd, want ik wil het beter doen. De supporters in Engeland hebben de echte Di María nog niet gezien."

"Ik weet dat het dit jaar niet goed genoeg was en dat ik meer kan bieden", vervolgt Di María. "Het is niet gemakkelijk om je aan te passen aan de Premier League: er werd mij al verteld dat spelers uit het buitenland het vaak moeilijk hebben in hun eerste jaar hier en dat klopt. Maar ik ben hier niet gekomen voor een jaar; het is mijn doel om geschiedenis te schrijven met United."

Louis van Gaal verwacht meer van zijn topaankoop: "De spelers hebben aan mijn filosofie moeten wennen en dat zal Di María ook moeten doen", zei de coach. "Dat kan nog steeds natuurlijk, want iedere speler kan dat. Maar het is belangrijk dat hij daar echt open voor staat. Op het moment dat dat het geval is, kan hij veranderen; anders wordt het erg lastig en zul je zien dat eerder gemaakte fouten weer gemaakt zullen worden. Het is niet dat Di María de kwaliteiten niet heeft, maar hij moet presteren naar onze maatstaven."

Bezig met laden …