voetbalzone

‘De techniek van toppers als Van Persie, Kagawa en Rooney is briljant’

Gijs Freriks08 okt 2013, 20:55
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2013, 20:55
Advertentie

Adnan Januzaj heeft snel naam gemaakt in de voetbalwereld. De achttienjarige aanvaller kon eerder relatief rustig over straat, maar hij heeft na zondag de harten van de fans van Manchester United al helemaal veroverd. De geboren Belg maakte twee doelpunten tegen Sunderland en bezorgde zijn club daardoor de zege (1-2). De linkspoot beseft echter dat hij nog een lange weg te gaan heeft.

/

De ex-jeugdspeler van onder meer Anderlecht vraagt dan ook vaak raad aan oudgedienden als Ryan Giggs en Patrice Evra. “Iedereen wil dat je goed presteert en je helpen met je ontwikkeling. Ik praat vooral veel met Evra en Giggsy. Zij hebben veel kostbare ervaring. Het zijn grote spelers en hebben alles al meegemaakt. Hun raad is belangrijk voor mij. Giggs is ook al zo lang een absolute topspeler, een prima leermeester”, aldus Januzaj.

Het talent zegt op de officiële website van the Mancunians ook te genieten van andere ploegmaten. “De techniek van topspelers als Robin van Persie, Shinji Kagawa en Wayne Rooney is ronduit briljant. Alleen al door met hen samen te spelen, leer je kleine dingen; zoals wanneer je moet versnellen, de bal inspelen of de bal bij je houden. Door naar die ervaren spelers te kijken, worden dat heel spontane automatismen.” Januzaj neemt het met United volgende week zaterdag op tegen Southampton.

Bezig met laden …