voetbalzone

'De tegenstanders in de groepsfase waren te sterk voor Honduras'

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2010, 08:33
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 08:33
Advertentie

Met een doelpuntloos gelijkspel tegen Zwitserland nam Honduras toch enigszins op een positieve wijze afscheid van het WK in Zuid-Afrika. De Midden-Amerikanen gingen in de eerste groepsduels tegen Chili (1-0) en Spanje (2-0) onderuit en hadden vrijdag tegen de Zwitsers mogelijkheden om te winnen. "Maar over het algemeen waren al onze tegenstanders te sterk", stelde Reinaldo Rueda.

/

Volgens de bondscoach ligt de uitschakeling van Honduras in ieder geval niet aan de spelers. "Zij hebben alles gegeven wat ze maar in zich hadden. De eerste wedstrijd tegen Chili was cruciaal. Als we daar minimaal een punt hadden gepakt, dan had de groepsfase er heel anders uitgezien. Helaas is Honduras te laat wakker geworden, iets waar ik van tevoren overigens al voor had gewaarschuwd."

Het is nog onduidelijk of de Hondurese voetbalbond (FENAFUTH) de samenwerking met de Colombiaanse oefenmeester wil verlengen. "Mijn contract is afgelopen, maar de intentie is er om door te gaan. Ik denk niet dat de remise tegen Zwitserland de plannen van de voetbalbond heeft veranderd." Honduras is de enige deelnemer van Amerikaanse origine die niet de groepsfase heeft overleefd.

Bezig met laden …