Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf noemt 2 Eredivisie-keepers die Mathew Ryan kunnen opvolgen bij AZ

Laatste update:

De kans wordt steeds kleiner dat Mathew Ryan ook komend seizoen onder de lat staat bij AZ, zo schrijft De Telegraaf. De Australische doelman legde al twee contractvoorstellen naast zich neer en is komende maandag, per 1 juli, transfervrij. De 32-jarige Ryan kan zijn carrière vervolgen bij Derby County en lijkt AZ definitief achter zich te laten.

Volgens de ochtendkrant zit Ryan, 92-voudig international van Australië, in een zetel. “Met de mededeling dat hij niet onwelwillend tegenover een nieuwe verbintenis staat, gaf Ryan AZ-td Max Huiberts voorzichtige hoop. Of speelt de Aussie een spelletje? Inmiddels heeft Ryan al twee contractvoorstellen gekregen en evenzovele deadlines laten verstrijken. Derby County, terug in het Engelse Championship, heeft de rode loper uitgelegd voor de ex-keeper van Brighton & Hove Albion en Arsenal.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

AZ heeft met Hobie Verhulst (31) nog een ervaren keeper onder contract staan, maar hij lijkt zeker niet geschikt als eerste doelman. Peter Vindahl (26) vertrekt definitief naar Sparta Praag. Voor hem vangt AZ zo’n 1,5 miljoen euro.

Met Sem Westerveld (21), Daniël Deen (21), Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) en Tristan Kuijsten (19) staan er een aantal jonge keepers klaar, maar journalist Steven Kooijman denkt dat AZ het nog niet aandurft met deze namen.

Eredivisie-keepers


Kooijman stelt dat de oplossing voor AZ dichterbij is dan het lijkt. “De club hoeft niet over de grens te kijken, want er lopen genoeg bekwame goalies rond in de Eredivisie, waar de keeperstombola aardig op drift begint te raken. Nick Olij (Sparta) en Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) zouden bijvoorbeeld niet misstaan bij AZ.”

Volgens Kooijman is Olij aan de (te) dure kant voor AZ. De 28-jarige doelman moet Sparta zo’n 4 miljoen euro opleveren. De Lange zou een goedkopere optie zijn, daar zijn prijskaartje rond de 1,5 miljoen euro ligt.

De journalist concludeert dat AZ het liefst nog een jaar met Ryan doorgaat, om vervolgens Westerveld of Owusu-Oduro door te schuiven als eerste doelman. Laatstgenoemde stond afgelopen seizoen al zeven keer onder de lat in AZ 1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon Owusu 1e keeper maken. Uitstekende keeper en zeer jong.

27 juni 2024 om 14:13
0

Na Verhulst en Ryan heb ik geen zin meer in een onbetrouwbare keeper, als in, elke zoveel tijd maken ze een blunder. Ik zou een betrouwbare keeper willen hebben zoals Olij.

27 juni 2024 om 14:50
0

Olij gaan ze niet betalen, gok ik.
Verder: ik zie liever Owusu wat foutjes maken en leren, dan weer luttele miljoenen betalen terwijl je een talentvolle keeper hebt als Owusu

28 juni 2024 om 11:52
0

Ik denk het ook niet dat AZ dit gaat betalen (helaas). 'foutjes maken en leren' tsja, je leert het beste van je fouten. Ik heb niet zoveel zin om door een fout weer punten te verliezen. Die periode met Sergio Romero, Esteban, Hobie Verhulst en Mathew Ryan vond ik wel genoeg. Dat je op je puntje van je stoel ging zitten bij een terugspeel bal (bij wijze van spreken)

Nu ben ik geen groot volger van AZ, maar die Owusu-Oduro zou een groot talent zijn. Misschien moet je hem gewoon de kans geven? AZ supporters die het met hem zouden aandurven? Olij is verder wel een zekerheidje op Eredivisie niveau, de Lange durf ik niets over te zeggen.

27 juni 2024 om 11:35
0

owusu is een prima keeper die met vliegminuten de kleine foutjes er uit zal moeten slijpen. Ik zou eerlijk gezegd gewoon met hem de eredivisie in durven. 4 miljoen voor Olij is gewoon te duur en de Lange vind ik helemaal niet zoveel beter dan Owusu.

27 juni 2024 om 12:58
0

Alleen moeten we ook Europees spelen en ik denk dat hij daar gewoon nog net tekort voor komt. Zie hem liever nog een jaartje keepen in Jong en trainen met 1 en daarna als 1e keeper. Jammere is dat je dan tussentijds voor 1 jaar een keeper moet strikken. Ryan verlengen zou perfect zijn, maar die schijnt niet te willen. Kan geen andere keeper bedenken die voor een jaartje bij ons onder de lat wil staan, dus dan is Owusu wel de beste optie lijkt me.

27 juni 2024 om 14:08
0

Ik vind 4 miljoen niet te duur voor Olij. AZ had vorig jaar al Olij moeten halen i.p.v. Ryan. Olij is beter. Olij blinkt elke wedstrijd uit bij Sparta. Als hij naar AZ gaat, heeft AZ eindelijk een stabiele keeper. En kan Olij doorgroeien tot een betere keeper. Misschien zelf weer een stap verder naar Oranje (nu hij de nummer 4 keeper van Oranje is die "maar" voor Sparta speelt). Als Olij doorgroeit kan hem gewoon weer verkopen voor 5-10 miljoen minimaal

27 juni 2024 om 15:16
0

Probleem is dan alleen dat Olij niet na een jaar weer vertrokken is. Die zal echt wel een paar jaar onder de lat staan en dat betekent dan weer dat Owusu wordt geremd in zijn ontwikkeling. Als je Olij haalt kan je erop rekenen dat Owusu gaat vertrekken en dat zou écht enorm zonde zijn.

28 juni 2024 om 11:57
0

Ik snap wat je bedoelt en misschien heb je wel gewoon gelijk. In een ideale scenario hadden we Olij i.p.v. Ryan gehaald. Of gaan we nu Owusu uitlenen voor 1/2 seizoenen naar een andere club en halen we Olij voor 3 seizoenen en verkopen we hem in start van seizoen 3. Owusu moet het dan nu wel echt gaan waarmaken als eerste keeper

Lastige keuze. Owusu-Oduro is een enorm talent, maar wel pas 19 jaar. Hij zal ongetwijfeld fouten maken, maar krijgt hij daarvoor de ruimte bij AZ? Ideale scenario zou zijn dat Ryan nog 1 jaar bijft en Owusu-Oduro in de luwte klaargestoomd kan worden.

27 juni 2024 om 11:25
0

Problem is dat hij dan 20 is, maar vrijwel geen ervaring en dan begint het verhaal opnieuw. Geef hem de kans. Foutjes zal hij maken, maar wie niet?

27 juni 2024 om 12:24
0

Dat jaar achter Ryan in de luwte wennen was eigenlijk afgelopen seizoen al de bedoeling, mede vanwege het aflopende contract van Ryan. Uiteindelijk liep het anders door blessures en het moeizame jaar, maar zover ik weet was het al de bedoeling dat Owusu komend seizoen de plek zou overnemen nog voor de inkt van Ryans contract droog was.

Hierom snap ik dus ook niet dat de jeugdopleiding van AZ zo geroemd wordt. Wanneer Ryan daadwerkelijk de deur achter zich dichttrekt en Owusu de kans dan alsnog niet krijgt en je een keeper aankoopt is er toch geen enkel perspectief?
Kijk eens naar dat team dat de Youth League heeft gewonnen, wie van de spelers heeft zich behouds een enkel debuut in de selectie of team gespeeld?

Olij en/of De Lange zouden wel beide een goede aankoop zijn dat is het probleem niet en zijn zeker toe aan een stap hogerop.

27 juni 2024 om 11:30
0

Tja, dat is AZ ten voeten uit. Als er geld binnenkomt, lijkt het ook weer uitgegeven te moeten worden. Mij lijkt het dat je spits de eerste prioriteit is, aangezien Pavlidis weg is en Dani de Wit ook de deur heeft dicht getrokken. Maar daar hoor je niks over. Voor mij altijd wel de bevestiging waarom AZ structureel de aansluiting uiteindelijk mist met de top en het net niet kan volbrengen een heel seizoen. De breedte is te weinig / te min.

27 juni 2024 om 11:38
0

AZ is een club met 25% van de begroting van Ajax als het niet nog minder is. AZ gaat niet structureel met de top meedoen want daar is het stadion en het achterland niet groot genoeg voor. Ik vind dat er juist normaal gesproken heel verstandig met het geld wordt omgesprongen en dat er prima risico's genomen worden. Dani de Wit speelde al niet elke pot dus hoeft niet persee vervangen te worden. Een spits kan zeker geen kwaad. m.b.t. Owusu moet AZ hem gewoon dr kans geven. het is een prima keeper met veel potentie.

27 juni 2024 om 13:00
0

Hoe kom je erbij Martyn? De kritiek die Huiberts juist veel krijt is dat hij de hand te veel op de knip houdt, niet dat hij te veel geld uitgeeft. Voor Koopmeiners, Boadu en Wijndal is flink geld gevangen wat nog altijd gewoon op de bank staat.

27 juni 2024 om 13:48
0

Oh sorry, dat bedoel ik ook. Die supporters denken bij de top te horen en direct al het geld moet geïnvesteerd worden. Uiteindelijk het bestuur doet het niet en creëert een kloof lijkt het. Dus daardoor zullen ze die aansluiting niet vinden. Sorry, lees nu pas mijn reactie even goed door hoe het gelezen kan worden.

27 juni 2024 om 15:22
0

Aaah, nu je het zegt lees ik ook hoe je het bedoelde. Vind het overigens niet gek dat de supporters willen dat er geïnvesteerd wordt. Er is echt veel geld binnengekomen de laatste zomers en ook deze zomer komt er sowieso al 30 miljoen binnen en nog een flinke som van het doorverkooppercentage van Koopmeiners. De fans hoeven niet per se dat alles meteen weer wordt uitgegeven, maar er mag echt wel een keer 5 miljoen neer worden geteld voor echte kwaliteit. Als je ooit nog een keer Champions League wil spelen ga je het niet redden met spelers die voor anderhalve ton mogen vertrekken.

27 juni 2024 om 17:22
0

@spursfan96 er komt inderdaad veel binnen via transfers, probleem is alleen dat AZ hier in hun budget ook rekening mee houdt. Ze draaien eigenlijk elk jaar een behoorlijk operationeel verlies, vorig seizoen 3.3 miljoen (met behoorlijk hoge Europese inkomsten), het jaar er voor 9.5 en het jaar daar voor 5.5 miljoen.

Op zich geen probleem want ze halen via transfers zo veel binnen dat ze dit vrijwel elk jaar meer dan goed maken, en zo lang je dat geld vervolgens niet ook weer uit gaat geven aan transfers loop je eigenlijk ook geen, of slechts een beperkt risico. Alleen als je het allemaal uit gaat geven ga je ineens wel een risico lopen.

Daarnaast geeft AZ ook best aardige bedragen uit aan transfers inmiddels, de jaarlijkse afschrijvingen op spelers was al 9 miljoen en als transfermarkt een indicatie is en ze afgelopen zomer inderdaad 18 miljoen aan spelers hebben uitgegeven zal die nog wel verder oplopen. Ze geven ook wel bedrag van 4 of 5 miljoen uit aan spelers, alleen net zo goed als spelers in die categorie voor de top 3 behoorlijk hit&miss zijn, zijn ze dat voor AZ natuurlijk ook.

27 juni 2024 om 16:52
0

Dit is toch het zelfde dilemma wat elke club heeft met betrekking tot het doorschuiven van spelers. Je zit altijd in een spagaat tussen het direct moeten presteren en het ontwikkelen van spelers voor de lange termijn. En met keepers is dat nog een stuk erger omdat je bij een verkeerde inschatting niets hebt om op terug te vallen.

Er zijn een paar spelers van het team wat de Youth League heeft gewonnen die regelmatig minuten maken. Die jongens waren 16, 17, of 18 toen ze die een jaar geleden wonnen dus zo gek is het ook niet dat die voorlopig alleen minuten maken en nog geen basis speler zijn. Daarnaast weet ik niet wat je referentie kader is van wat een goed aantal zou zijn van deze (of andere) jongens die doorbreken. Als opleidingsclub doe je het al prima wanneer er jaarlijks 1 of 2 spelers uit de eigen jeugd doorbreken, dat is, zeker bij clubs die boven in mee spelen, eigenlijk bij elke club zo, en dat is de afgelopen 40 jaar ook nooit structureel anders geweest (je zal vast incidenteel een jaar kunnen vinder dan het er eentje meer was of zo), zowel in Nederland (ook bij Ajax, PSV of Feyenoord) als in het buitenland niet.

Er is een keer een lichting geweest waar 6 spelers uit de jeugdopleiding tegelijk doorbraken, dat was de class of 92 bij united, dat was zo uniek dat ze er een film over gemaakt hebben (en zelfs daar mag als footnote bij dat, ondanks dat ze min of meer tegelijk doorbraken, het leeftijds verschil in de groep bijna 4 jaar is).

Gwn Olij kopen, jullie hebben geld zat. Van onze Jeffrey mogen jullie afblijven

27 juni 2024 om 14:10
0

4 miljoen voor een topkeeper als Olij is inderdaad gewoon een prima deal

27 juni 2024 om 16:07
0

Ik denk dat dat te veel is voor AZ. Voor AZ is 4 miljoen een top aankoop en denk niet dat ze dat uit gaan geven aan een speler zonder (veel) restwaarde. Olij gaat niet als hij 30+ is van AZ nog een keer een top transfer maken naar het buitenland.

28 juni 2024 om 12:20
0

Over 2 jaar is Olij 30 jaar en dan kan een keeper nog wel mee. Olij heeft dan weer nieuwe ervaringen opgedaan, waarschijnlijk nog gegroeid, en een AZ heeft een grotere naam dan een Sparta. Dus dan kan je hem nog wel verkopen voor 5+ miljoen, en tussendoor Owusu uitlenen voor ervaring

Als ze een Eredivisie keeper hadden willen halen hadden ze toch wel achter Vaessen aan gegaan? Die lijkt mij een betere keeper dan De Lange en had transfervrij naar Alkmaar kunnen komen. Kortom, dit lijkt mij niet waar AZ voor kiest. Ze zullen Owusu wel door schuiven.

27 juni 2024 om 13:02
0

AZ heeft naar Vaessen geïnformeerd, maar er zal altijd een kans zijn dat hij achter Owusu in de pikorde terecht komt als die het gewoon beter doet. Daar had Vaessen geen zin in, die wilde begrijpelijk onbetwist 1e keeper zijn en gaat dus naar Groningen. Dat is ook de reden dat hij niet naar bv Feyenoord ging.

Als Owusu volgend jaar goed genoeg is, is hij dat nu ook al.

Van dat soort namen word ik een stuk vrolijker dan een Vaessen en Van Gassel. Maar stiekem heb ik liever dat ze voor Schendelaar gaan of gewoon Owusu-Oduro de kans geven.

Az gaat geen doelman halen en hebben al aangegeven Owusu een kans te geven.
Of hij er al aan toe is...de toekomst heeft antwoord.
Voorlopig is de prio een spits, een scorende spits, een ervaren spits...

Gewoon Rome op dat hok zetten. De eventuele fouten neem ik voor lief als we dan eindelijk iemand uit de volgende gouden lichting steevast de kans geven. En na twee decennia weer een zelfopgeleide keeper in het team.Daarnaast zijn de genoemde namen ook geen uitzonderlijke klasse waar ik een uitzondering voor zou maken. Olij is een prima keeper bij Sparta maar ik denk dat hij ook redelijk op zijn top/perfect op zijn plek zit. En De Lange heeft een goed jaar gehad maar ook nog niet voldoende bagage om Owusu weg te blazen. De enige keeper die ik de laatste jaren graag had zien komen was toevallig wel een Spartaan in Okoye, maar ook hij is na fantastische prestaties in de vergetelheid geraakt.

27 juni 2024 om 19:50
0

Vergetelheid is ook een groot woord. Voor de serie A volgers is hij gwn de keeper van Udinese.

Gewoon Owusu de kans geven, je moet ook gegeven moment toch een keer die gok wagen. Dat is jaren geleden met Olij niet gedaan, die zou je nu dan terugkopen. En dan? Dan vertrekken Westerveld en Owusu vanwege een gebrek aan kansen en koop je die weer over 5 jaar terug omdat het toch hele goede keepers blijken te zijn?

Ik zou de miljoenen van het kopen van Olij opsparen om een bewezen, goede spits een tekenbonus van een paar miljoen te geven, zodat zijn salaris niet vele malen hoger dan de rest van de selectie hoeft te zijn.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren