voetbalzone

De Telegraaf onthult gigantisch jaarloon dat Timber gaat opstrijken bij Arsenal

Jeroen van Poppel25 jun 2023, 21:09
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 21:09
Advertentie

Jurriën Timber is rond met Arsenal over zijn persoonlijke contractvoorwaarden, zo bevestigt De Telegraaf. De 22-jarige centrumverdediger van Ajax, die tot medio 2028 kan tekenen, kan zijn jaarsalaris verdubbelen tot liefst acht miljoen euro netto per jaar. Mike Verweij verwacht dat Ajax en Arsenal uiteindelijk op een bedrag rond de 45 miljoen euro exclusief bonussen zullen uitkomen.

Timber ligt nog twee seizoenen vast bij Ajax, dat daardoor een vrij gunstige onderhandelingspositie heeft. De Amsterdammers willen voor het juiste bedrag echter meewerken aan een vertrek, nadat Timber vorig jaar nog in de Johan Cruijff ArenA gehouden kon worden. Toen zat Manchester United nadrukkelijk achter hem aan. Ajax en Arsenal zijn er nog niet uit, maar een akkoord laat naar verwachting niet al te lang meer op zich wachten.

Het wordt een van de beste transferdeals die Ajax ooit gesloten heeft. De uitgaande transfers van Antony (95 miljoen naar Manchester United), Frenkie de Jong (86 miljoen naar Barcelona) en Matthijs de Ligt (85,5 miljoen naar Juventus) zal Timber zeker niet overtreffen. Lisandro Martínez (57 miljoen euro) staat met zijn transfer naar United vorige zomer momenteel op de vierde plaats van uitgaande transfers bij Ajax, dus mogelijk komt Timber op de vijfde plek.

Timber staat in de belangstelling van tal van Europese grootmachten, waarvan Bayern München naast Arsenal het meest concreet is. De recordkampioen van Duitsland staat (voorlopig) echter buitenspel, omdat Timber zijn jawoord heeft gegeven aan het project van Arsenal. Dat heeft alles te maken met manager Mikel Arteta, die Timber in persoonlijke gesprekken volledig heeft overtuigd. Timber past met zijn voetballende kwaliteiten perfect in het aanvallende voetbal dat de Spaanse coach voor ogen heeft.

Bezig met laden …