Santiago GimenezImago

De Telegraaf: Santiago Gimenez blijft liever in De Kuip bij Feyenoord spelen

Wessel Antes20 aug 2024, 06:50
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2024, 06:55
Advertentie

Santiago Gimenez heeft ernstige twijfels of hij Feyenoord wel wil verlaten voor een Engelse laagvlieger, zo schrijft journalist Marcel van der Kraan dinsdag namens De Telegraaf. De Mexicaanse spits werd de afgelopen dagen hevig gelinkt aan een transfer naar Nottingham Forest, maar weet wat hij heeft in De Kuip.

‘Gimenez blijft liever in De Kuip’, kopt de ochtendkrant dinsdagochtend op de voorpagina van Telesport. Van der Kraan geeft vervolgens een uitgebreid overzicht van de huidige situatie rondom Gimenez.

Volgens Van der Kraan is een transfer van Gimenez naar Nottingham Forest ‘verre van geregeld’. “De dit seizoen opnieuw in de Champions League uitkomende Rotterdammers vinden hun 23-jarige spits véél meer waard en Gimenez blijft zelf ook liever in De Kuip. Begin dit jaar stond er een prijs van dik 40 miljoen euro op het prijskaartje van Gimenez en daar is niet veel aan veranderd.”

Het openingsbod van Nottingham Forest bedraagt 25 miljoen euro, inclusief bonussen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Gimenez net als Feyenoord op zo’n 40 miljoen euro. In Rotterdam-Zuid ligt de goaltjesdief nog tot medio 2027 vast, liefst drie seizoenen.

Van der Kraan verwacht dat Feyenoord pas wil nadenken over de verkoop van Gimenez bij een bod van 35 miljoen euro. Ook na een akkoord met de Rotterdamse club is er nog veel werk te verrichten voor Nottingham Forest. “Dan zullen de Engelsen, met hun Portugese en ook Spaans sprekende trainer Nuno Espirito Santo, eerst Gimenez zelf nog moeten overtuigen."

“Gimenez zelf heeft ondanks eerdere gesprekken ernstige twijfels of hij Feyenoord wel wil verlaten. Gimenez weet dat hij in Rotterdam om de landstitel speelt, elk seizoen een prijs kan winnen én verzekerd is van Champions League-voetbal”, aldus Van der Kraan, die verwacht dat Nottingham Forest alle zeilen bij moet zetten om zich te handhaven in de Premier League.

Feyenoord betaalde in de zomer van 2022 zo’n 6 miljoen euro om Gimenez los te weken bij CD Cruz Azul. In 89 officiële wedstrijden was de Mexicaan goed voor 53 doelpunten en 13 assists. Met Feyenoord won Gimenez alle Nederlandse prijzen.

Bezig met laden …