voetbalzone

De Telegraaf: strijd om de Johan Cruijff Schaal was bijna gestaakt

Jordi Tomasowa01 aug 2022, 09:10
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2022, 09:10
Advertentie

De strijd om de Johan Cruijff Schaal was bijna tijdelijk stilgelegd. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. Kwetsende spreekkoren vanuit het vak met PSV-supporters lagen hieraan ten grondslag.

Volgens de ochtendkrant overwoog de veiligheidscoördinator van Ajax om de wedstrijd na overleg met PSV en de politie te laten staken door scheidsrechter Dennis Higler. Op het moment dat de coördinator van Ajax wilde ingrijpen, zouden de kwetsende spreekkoren zijn gestopt. Zowel Bergwijn als de afwezige Mohamed Ihattaren moesten het ontgelden bij de PSV-supporters en werd ‘veel slechts toegewenst’.

Beide spelers hebben een verleden in Eindhoven, maar een transfer naar Ajax ligt bij een deel van de PSV-fans nog altijd gevoelig. Zowel Bergwijn als Ihattaren lieten bij hun overstap naar de regerend landskampioen weten dankbaar te zijn voor hun tijd bij PSV. Ihattaren maakte in juli 2021 de overstap van Juventus naar Ajax, terwijl Bergwijn deze zomer voor een bedrag van 31,25 miljoen overkwam van Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …