voetbalzone

De Telegraaf weet hoe Oranje zondag voor de dag komt tegen Italië

Mart Oude Nijeweeme16 jun 2023, 07:47
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 07:47
Advertentie

Ronald Koeman is niet van plan om spelers te sparen voor de troostfinale van de Nations League tegen Italië, zo schrijft De Telegraaf. Oranje speelt door het verlies tegen Kroatië om des keizers baard, maar dat is geen reden voor de bondscoach om te sleutelen aan zijn elftal. Koeman is erbij gebaat om met een goed gevoel af te sluiten, daar in september alweer EK-kwalificatiewedstrijden voor de deur staan.

De Telegraaf schrijft dat Koeman 'de sterkst mogelijke elf' het veld instuurt tegen de Italianen. Dat zou de bondscoach van Oranje donderdag hebben meegedeeld aan technisch directeur Nigel de Jong, die aandachtig toeschouwer was tijdens de training. De basisspelers tegen Kroatië gingen donderdag al vrij snel de gym in. De wissels werkten daarna nog een partijvorm af.

De krant beschouwt Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida als lichtpuntjes. De middenvelder en verdediger van Feyenoord speelden echter hun 39ste en 43ste wedstrijd van het seizoen, wat te zien was in de slotfase. De vermoeide Wieffer werd door Koeman een kwartier voor tijd naar de kant gehaald voor Georginio Wijnaldum. Geertruida maakte de 120 minuten wel vol. De kans bestaat dat hij zondag vervangen wordt door Jurriën Timber.

Koeman is gebaat bij een goed resultaat. "Ik kan me wel voorstellen dat spelers geen zin hebben in de wedstrijd om ’niets’. Ik ben ook voetballer geweest. Tegelijkertijd, we zijn met iets bezig bij Oranje. In september beginnen we meteen met twee cruciale kwalificatiewedstrijden voor het EK, thuis tegen Griekenland en Ierland in Dublin. Dan moeten we er meteen staan", aldus Koeman. "We gaan er zondag geen campingwedstrijd van maken."

Bezig met laden …