Justin BijlowImago

De Telegraaf weet transfersom die Feyenoord overhoudt aan vertrek Bijlow

Jordi Tomasowa24 aug 2024, 15:46
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2024, 15:48
Advertentie

Justin Bijlow vliegt zondag na de derby tegen Sparta Rotterdam naar Southampton, zo meldt De Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan. De 26-jarige sluitpost moet het onder de nieuwe trainer Brian Priske doen met een reserverol bij Feyenoord en kiest nu eieren voor zijn geld. De Rotterdammers houden acht miljoen euro over aan de transfer van Bijlow.

Fabrizio Romano meldde zaterdagmiddag dat Feyenoord een akkoord heeft bereikt met Southampton over een overgang van Bijlow. Het kind van de club had in Rotterdam nog een contract tot medio 2026.

Bij Feyenoord was Bijlow op het tweede plan geraakt. Priske koos voorafgaand aan het seizoen voor Timon Wellenreuther als eerste doelman en dus mocht de Oranje-international uitkijken naar een vertrek.

Southampton heeft hem een uitweg geboden. Bijlow reist op korte termijn af naar Engeland, waar hij een medische keuring zal ondergaan en vervolgens zijn transfer kan afronden.

Bij Southampton wordt de Oranje-international, die afgelopen zomer nog met het Nederlands elftal mee was naar het EK in Duitsland, gezien als nieuwe eerste keus onder de lat. Alex McCarthy verdedigde in het eerste duel van dit seizoen van the Saints het doel, maar de 34-jarige Engelsman wordt niet als eerste keeper overwogen.

Southampton beschikt overigens ook over de 22-jarige Gavin Bazunu. De talentvolle Ier is echter minstens de rest van het kalenderjaar geblesseerd en zal dus aanvankelijk geen concurrent van Bijlow zijn.

Bezig met laden …