voetbalzone

De Telegraaf weet welke transfersom Manchester United over heeft voor Bijlow

Jordi Tomasowa02 jul 2023, 18:00
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 18:00
Advertentie

Justin Bijlow mag hoop houden op een transfer naar Manchester United, zo meldt De Telegraaf. André Onana is niet langer haalbaar, gezien de hoge vraagprijs die Internazionale hanteert. De Kameroener moet zestig miljoen euro kosten, terwijl Bijlow een veel goedkopere optie is.

De Telegraaf schrijft dat Bijlow in de ogen van Manchester United ‘een derde waard is van Onana’. Het valt alleen sterk te betwijfelen of Feyenoord de marktwaarde van Bijlow ook op twintig miljoen euro inschat. Vooralsnog weigeren de Rotterdammers een prijskaartje om de nek van zijn eerste doelman te hangen en wachten ze eerst af of the Red Devils concreet voor Bijlow gaan worden.

Bijlow is niet het enige alternatief voor Onana. Ook de Duitser Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) en Diogo Costa (FC Porto) staan op de shortlist van United, al lijkt de komst van de Portugese doelman eveneens niet reëel. De marktwaarde van Costa wordt net als bij Onana geschat op ruim zestig miljoen euro.

Indien Bijlow daadwerkelijk de overstap maakt naar United, gaat hij er qua salaris aanzienlijk op vooruit. De Telegraaf verwacht dat de 25-jarige doelman op Old Trafford 'minimaal vier keer zoveel' kan verdienen dan bij Feyenoord, aangezien een nieuwe speler bij de Engelse topclub al gauw een bruto inkomen tussen de zes en acht miljoen euro per jaar verdient.

De Gea, die Edwin van der Sar in 2011 opvolgde bij United, liep afgelopen zaterdag uit zijn contract. De Spanjaard praat met de clubleiding al enige tijd over een nieuw contract op Old Trafford. De eerste gesprekken tussen beide partijen waren positief van aard, maar een definitief akkoord werd niet gesloten. De Gea zal in salaris moeten zakken om een nieuwe verbintenis in de wacht te kunnen slepen. Ondertussen zoekt United naar een adequate opvolger van de doelman met 545 optredens achter zijn naam.

Bezig met laden …