voetbalzone

'De topclubs zaten nog niet op mij te wachten, maar ik wilde meer'

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2011, 07:20
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2011, 07:20
Advertentie

Na zijn plotselinge vertrek bij NAC Breda ruim een jaar geleden komt Robert Maaskant deze week voor het eerst terug in zijn vaderland met zijn Poolse club. Wisla Kraków speelt in de poulefase van de Europa League donderdag tegen FC Twente. "Bij NAC had ik mijn plafond in Nederland wel bereikt."

/

"De topclubs zaten nog niet op Robert Maaskant te wachten, maar als ambitieuze trainer wilde ik meer", vertelt Maaskant aan De Telegraaf. "Toen kwam Stan Valckx. Hij was technisch directeur van Wisla Kraków. Onze ambities pasten bij elkaar. Het niveau van de Poolse top ligt iets lager, maar wij draaien ook maar met een begroting van veertien miljoen euro. In Nederland speel je dan in de middenmoot mee."

Na de 1-3 nederlaag tegen Odense BK is Wisla bijna verplicht om in Enschede te winnen en nog kans te houden op overwintering. "Ik zie zeker kansen, hoewel FC Twente de favoriet is. Het is een compleet elftal, dat steeds meer volgens de offensieve Adriaanse-filosofie speelt met ook nog eens goed positiespel. Dat kan in ons voordeel zijn. Het sterke punt van Wisla is de omschakeling: de tegenstanders het spel laten maken en in de omschakeling toeslaan."

Bezig met laden …