voetbalzone

‘De trainer zei dat ik niet zou spelen: er werd onderhandeld met Liverpool’

Erik van Dam14 mei 2016, 13:37
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2016, 13:37
Advertentie

In de agenda van Alberto Moreno staat 18 mei al dagen rood omcirkeld. Op die dag speelt de Spanjaard met Liverpool de finale van de Europa League tegen Sevilla, zijn oude liefde. In de zomer van 2014 stapte de verdediger over van Spanje naar Engeland en nu ontmoet hij zijn oude club voor het eerst. Moreno doet zijn best zijn emoties onder controle te houden in aanloop naar de finale.

/

Moreno won in het seizoen 2013/14 de Europa League met los Rojiblancos, maar in de zomer die volgde maakte hij een grote transfer. “We waren in Cardiff voor de Europese Super Cup-wedstrijd tegen Real Madrid. Op de ochtend van de wedstrijddag kwam Unai Emery naar mij toe en zei hij dat ik niet zou gaan spelen. Hij zei dat de club onderhandelde met Liverpool en dat ik niet kon spelen, we konden geen risico nemen.”

“Ik was blij dat ik naar een grote club zou gaan, maar ik wilde die finale ook zo graag spelen. Het was moeilijk”, weet Moreno nog in gesprek met de Daily Mail. “Ik moest die wedstrijd vanaf de tribune toekijken en de dag erop ging ik naar Melwood. Een dag later was ik terug in Sevilla”, aldus de vleugelverdediger. Er volgde een emotionele persconferentie, als afscheid van de club, de stad en de supporters waarmee Moreno vertrouwd was geraakt.

“Ik kwam in 2004 bij de club, toen ik elf jaar was. En dan moet je tien jaar later gedag zeggen tegen je stad en je vrienden en jezelf losmaken van je familie. Maar ik ben heel gelukkig bij Liverpool, hoor!”, zegt Moreno. Hij is blij dat hij bij zijn club te maken heeft met Jürgen Klopp, van wie hij veel opsteekt. “Hij is altijd opgewekt en grappen aan het maken, maar als het erom spant is hij de meest serieuze man op aarde. Hij is heel close met zijn spelers en dat is mooi voor ons.”

Bezig met laden …