voetbalzone

‘De transferban en het gemis van Valdés en Piqué zijn geen excuses’

Erik van Dam04 apr 2014, 18:57
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2014, 18:57
Advertentie

Barcelona heeft nog een dozijn wedstrijden voor de boeg voordat het seizoen 2013/14 ten einde is. In de competitie moet het nog zeven keer aantreden, in de Champions League nog minimaal één maximaal vier keer en in de Spaanse beker staat het in de finale. Zaterdag is de eerstvolgende wedstrijd, in Camp Nou tegen Real Betis. Trainer Gerardo Martino hoopt een roerige week af te kunnen sluiten met drie punten.

voetbalzone

Barcelona kreeg woensdag een transferverbod opgelegd van de wereldvoetbalbond. De FIFA heeft de Spanjaarden schuldig bevonden aan illegaliteiten rond het rekruteren van minderjarige voetballers buiten Europa. Daarom mag Barça komende zomer en in de winterstop van het seizoen 2014/15 geen spelers kopen. De club is in beroep gegaan, maar de zaak heeft ongetwijfeld iets losgemaakt.

Voorzitter Josep María Bartomeu sprak deze week uit dat Barcelona van buitenaf wordt aangevallen, maar trainer Martino wil zover niet gaan. Wel vindt hij het vreemd, zegt hij, dat zijn club op ‘belangrijke momenten’ plotseling tegengas krijgt. “Ik geloof niet in complottheorieën, al merk ik wel dat bepaalde dingen op zeer precieze momenten plaatsvinden, en voor keerpunten zorgen. Maar de directie heeft er over gesproken en ik wil niet te negatief denken richting het nieuwe seizoen.”

“Voor een team dat nog twaalf wedstrijden voor de boeg heeft en mogelijk drie prijzen kan pakken is het belang koers te houden. Er mogen geen excuses zijn zaterdag, niet richting blessures en niet richting zaken buiten het veld. Als wij winnen is ons seizoen goed en als we verliezen, dan niet. De rest interesseert ons niet”, aldus Martino. “We aanvaarden de huidige problemen als onderdeel van het dagelijks leven bij Barça.

Martino kan geen beroep doen op doelman Víctor Valdés en verdediger Gerard Piqué, die respectievelijk zeven maanden en één maand aan de kant staan. “Blessures maken de zaken soms lastiger en soms doet het écht pijn, afhankelijk van om wie het gaat. Maar we accepteren de zaken zoals ze komen. De gehele top drie heeft ups en downs gekend.”

Bezig met laden …