voetbalzone

'De transferclausule bedraagt twintig miljoen, we kunnen niets doen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 jun 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2013, 00:00
Advertentie

Paulinho moet de eerste aankoop van Tottenham Hotspur voor het nieuwe seizoen worden. De middenvelder verblijft momenteel in zijn vaderland voor de Confederations Cup, maar gaat daarna de aanbieding van the Spurs bestuderen. Dat zegt directeur Duilio Monteiro Alves van Corinthians. Tottenham stuurde onlangs een bod van twintig miljoen euro naar Brazilië.

/

Bij die club uit São Paulo staat de 24-jarige middenvelder nog tot medio 2015 onder contract, maar hij staat zelf ook wel open voor een transfer naar White Hart Lane. “De transferclausule bedraagt twintig miljoen en Corinthians kan nu niets doen”, zegt Alves tegen UOL. “We gaan met de jongen praten. Hij is al bekend met de aanbieding. Hij heeft gevraagd om te wachten tot hij terug is gekeerd van zijn trip bij de nationale ploeg. Als hij komt, dan hakken we de knoop door.”

De vijftienvoudig Braziliaans international, vier doelpunten, keert dus waarschijnlijk terug naar Europa. Hij speelde eerder al voor het Litouwse FC Vilnius en het Poolse LSK Lodz. Bij Corinthians, waar Paulinho sinds 2010 speelt, ontwikkelde de spelmaker zich stormachtig en Tottenham ziet in de box-to-box-middenvelder een goede versterking voor het middenrif. Paulinho sloeg in een eerder stadium al een aanbieding van Internazionale af en hij werd ook al gelinkt aan clubs als Chelsea en Manchester City.

Bezig met laden …