voetbalzone

‘De UEFA heeft niets geblokkeerd, kijk naar de zege van PSG op Barça’

Peter Nusselder20 okt 2014, 12:55
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2014, 12:55
Advertentie

UEFA-voorzitter Michel Platini wil niets weten van de kritiek die er is op de Financial Fair Play-regels, die hun beoogde doel niet zouden bereiken. Volgens de Franse bestuurder is er niets aan te merken op de regelgeving en wordt er ondertussen alweer nagedacht over nieuwe maatregelen.

voetbalzone

Platini krijgt enerzijds te horen dat de FFP-regels niet zorgen voor eerlijkere concurrentie in Europa, terwijl hij er anderzijds van wordt beticht dat clubs als Paris Saint-Germain niet de kans krijgen om door te stoten tot de absolute top. De preses van de UEFA is het daar echter niet mee eens. “We hebben niets geblokkeerd”, doelt Platini in gesprek met beIN Sports op de straf die PSG heeft gekregen voor het overtreden van de regels.

“Dat is bewezen door het feit dat PSG met David Luiz een speler heeft gekocht voor zestig miljoen euro en door hun zege op Barcelona in de Champions League dit seizoen, zonder Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva. Ze hadden boekhoudkundige problemen, er gebeurde niets onwettigs. De eerste straffen zijn uitgedeeld en we hebben onlangs overlegd hoe we FFP verder kunnen ontwikkelen. Binnenkort volgen mogelijk nieuwe voorstellen.”

Bezig met laden …