voetbalzone

'De UEFA moet eerder beslissen of Portsmouth Europa in mag'

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2010, 17:17
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2010, 17:17
Advertentie

Aston Villa-aanvoerder Stiliyan Petrov heeft de Europees voetbalbond UEFA gevraagd om sneller te beslissen of Portsmouth volgend seizoen in de Europa League mag uitkomen. Villa staat op dit moment zevende, maar doordat Portsmouth de FA Cup-finale tegen Chelsea speelt, heeft het recht op Europees voetbal. De financiële situatie bij de hekkensluiter kan echter roet in het eten gooien.

“De UEFA moet eerder een beslissing nemen dan in mei”, vertelde Petrov donderdag aan diverse Engelse media. “We hopen dat het recht zal zegevieren. Bovendien is het van belang dat teams weten waar ze aan toe zijn.” Mocht de UEFA besluiten om Portsmouth alsnog niet toe te laten tot de Europa League dan geeft de zevende positie in de Premier League recht op Europees voetbal. Villa staat momenteel zevende met een voorsprong van vier punten op Everton.

Portsmouth wil komend seizoen uitkomen in de Europa League, ook al is de club te laat met het inleveren van het nodige papierwerk. Doordat Portsmouth onder curatele werd gesteld was de club niet bij machte om de benodigde gegevens in te leveren die nodig zijn om komend seizoen Europees voetbal te spelen. Men is inmiddels in beroep gegaan. Chelsea plaatst zich via de competitie vrijwel zeker voor de Champions League. Daardoor ligt er voor de verliezend finalist een EL-ticket klaar, mocht Pompey de finale niet winnen

Petrov keek ook nog met een schuin oog naar eventuele plaatsing voor de Champions League. “Voor ons is het lastig om nog als vierde te eindigen, maar we zullen strijden tot het bittere eind”, benadrukte de middenvelder. Villa heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een achterstand van zeven punten op Manchester City. Bovendien staan ook Tottenham Hotspur en Liverpool boven het elftal van Martin O’Neill.

Bezig met laden …