voetbalzone

'De vergelijkingen van Messi met Maradona zijn absoluut terecht'

Daniel Cabot Kerkdijk18 mrt 2010, 06:05
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2010, 06:05
Advertentie

In de heenwedstrijd was VfB Stuttgart minimaal gelijkwaardig aan Barcelona (1-1), maar woensdagavond moest de ploeg van Christian Gross in het Camp Nou het onderspit delven. De Catalanen zegevierden met liefst 4-0. "We waren niet moedig genoeg", oordeelde Gross na afloop van het duel. "Daar hadden we drie weken geleden tegen hen geen last van."

/

"Wellicht hadden we anders moeten verdedigen, sowieso op het middenveld", doceerde de Zwitserse oefenmeester. "Daar hadden we wellicht onze slag kunnen slaan. Het ontbrak ons echter aan moed. De zege van Barcelona is zeker verdiend. Ze speelden voor eigen publiek, waren individuel niet te verslaan en dat geldt ook als team. De uitschakeling van Real Madrid was een extra motivatie voor hen."

Lionel Messi was zondag tegen Valencia het goudhaantje bij de Azulgrana en maakte tegen die Schwaben doelpunt 30 en 31 van het lopende seizoen. "Hij is zonder twijfel de beste speler ter wereld", sloot Gross af. "Hij is fantastisch en daarbij is hij nog maar 22 jaar. De vergelijkingen van Messi met Diego Armando Maradona zijn absoluut terecht."

Bezig met laden …