voetbalzone

‘De verliezer van dat duel staat al met één been in Amsterdam of Madrid’

Peter Nusselder03 jun 2014, 11:40
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2014, 11:40
Advertentie

Het Nederlands elftal speelt tijdens het WK in Brazilië tegen Australië en Chili, maar volgens Aad de Mos is de eerste wedstrijd veruit de belangrijkste; Oranje neemt het op 13 juni als eerste op tegen regerend wereldkampioen Spanje en De Mos merkt op dat deze ontmoeting meteen cruciaal is.

voetbalzone

Een nederlaag kan desastreuze gevolgen hebben, voorspelt de voormalig oefenmeester. “De verliezer van dat duel staat al met één been in Amsterdam of Madrid”, vertelt De Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij geeft aan dat de herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden een zware opgave wordt voor het team van bondscoach Louis van Gaal, maar acht Oranje zeker niet kansloos.

“Spanje blijft natuurlijk een topelftal. Ik weet alleen niet of de geest en de benen het nog aankunnen”, legt de 67-jarige De Mos uit. “Nederland is op dit moment voor iedereen een lastige tegenstander. Ze geven geen kans weg en staan snel voor de goal van de tegenstander. Nederland - Spanje wordt een tactisch steekspel. Beide landen weten dat de eerste wedstrijd bepalend is”, zegt de voetbalkenner.

Bezig met laden …