voetbalzone

'De verwachting is dat Pappa het publiek kan gaan vermaken'

Bart Kruyt15 aug 2012, 14:55
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2012, 14:55
Advertentie

Na de nederlaag tegen NEC zei Marco van Basten te hopen op versterkingen en een dag later maakte sc Heerenveen melding van de komst van Marco Pappa. Van Basten moet echter nog wel even geduld hebben: de vleugelaanvaller van Chicago Fire, tevens international van Guatemala, komt pas in januari naar Friesland. Hij maakt het kalenderjaar nog af in de Major League Soccer.

/

Heerenveen had dat graag anders gezien. "Maar Chicago Fire wilde hem onder geen beding laten gaan", verklaart technisch directeur Robert Veenstra in gesprek met Voetbal International. "Pappa is een dermate attractieve speler dat we hem per se wilden hebben. We hebben hem voornamelijk als linksbuiten aan het werk gezien. Op die positie kan hij heel goed uit de voeten. Maar eigenlijk overal voorin en ook als aanvallende middenvelder. "

"De verwachting bij ons is dat hij een speler gaat worden die het publiek kan vermaken", vervolgt Veenstra, die Pappa transfervrij kon binnenhalen. Met de clubkas van Heerenveen gaat het dan ook prima: "Het tekort van twintig miljoen euro is omgebogen in een tekort van drie miljoen. Vorig seizoen hadden we een verlies van zes ton op de begroting, en voor het lopende jaar gaan we richting de nullijn. Aangezien we gezien ons eigen vermogen best een klein verlies kunnen hebben, kun je zeggen dat het bouwen is begonnen.”

Bezig met laden …