voetbalzone

De Visser onder indruk: ‘Ik denk dat ze de finale van het WK halen’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2014, 09:35
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 09:35
Advertentie

Tientallen keren was Piet de Visser in Brazilië om naar nieuwe voetbaltalenten te zoeken. De scout van Chelsea en Brazilië-kenner is niet onder de indruk van het elftal van het gastland van het WK. Van sambavoetbal is geen sprake meer. “Ze hebben eigenlijk gewoon een heel matige ploeg. Thiago Silva en David Luiz zijn de beste spelers”, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

“Oscar en Neymar zorgen op karakter soms voor mooie momenten, maar tot nu toe stellen ze erg teleur.” Voor het WK zei De Visser al veel te verwachten van Duitsland, Italië en Frankrijk. De drie landen wonnen hun eerste ontmoeting op het mondiale eindtoernooi. “Duitsland heeft na een matig voorseizoen een prachtige eerste wedstrijd gespeeld. Wat betreft techniek, teaminzet en mooie doelpunten zijn ze absoluut favoriet. Ik denk dat ze de finale gaan halen.”

De Visser genoot ook van het Frankrijk van Didier Deschamps. “Een prachtige ploeg met Paul Pogba, Yohan Cabaye en Blaise Matuidi, en ook Antoine Griezmann vind ik een aanwinst”, stelt de scout. “Frankrijk is dus echt een outsider. En Italië speelt weer zó uitgekookt. Ook fantastisch, die kunnen eveneens ver komen.”

Bezig met laden …