voetbalzone

De Visser: ‘Voor mooi voetbal moeten we echt bij dat land zijn’

Erik van Dam12 jun 2014, 07:50
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2014, 07:50
Advertentie

Het WK 2014 gaat donderdagavond officieel van start en daar is Piet de Visser heel blij mee. De 79-jarige meesterscout heeft lang uitgekeken naar het toernooi in Brazilië en wil zoveel mogelijk wedstrijden zien. De Visser ontdekte het trio Oscar, David Luiz en Ramires van Brazilië, dat hij naar Chelsea bracht, en hoopt dat zij het goed zullen doen tijdens de mondiale eindronde.

voetbalzone

“Oscar ken ik al vanaf zijn vijftiende. Ik hoop dat hij dit toernooi losbarst”, zegt De Visser in een interview met het Algemeen Dagblad. “David Luiz ontdekte ik in de derde divisie. Iedereen zei hij kan het niet, maar ik ben in hem blijven geloven. Via Benfica is hij uiteindelijk toch bij Chelsea terechtgekomen. Hij is een van mijn favorieten. Ramires heb ik ook gescout”, somt De Visser trots op.

De beroemde talentenspeurder verwacht veel van Brazilië en Argentinië, maar is ook heel benieuwd naar wat Chili teweeg gaat brengen. Het land zit in de groep bij Nederland. “Voor mooi voetbal moeten we echt bij dat land zijn”, verzekert De Visser. “Het is ook de enige ploeg die totaalvoetbal speelt. Ik ben pas nog in Chili geweest en ken bondscoach Jorge Sampaioli vrij goed. Bij Chili vloeien de systemen in elkaar over, ze spelen harmonicavoetbal. Dat is het mooiste dat er is.”

Bezig met laden …