voetbalzone

‘De vraag is: wat gebeurt er als zij niet meer met Lionel Messi spelen?’

Gijs Freriks22 feb 2016, 15:10
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 15:10
Advertentie

Het succes van Barcelona wordt nogal eens toegeschreven aan de jeugdopleiding, maar Gerardo Martino vindt dat de Catalanen vooral het geluk hebben gehad dat spelers als Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Sergio Busquets zich zo exceptioneel hebben ontwikkeld. Als zij wegvallen, heeft Barcelona volgens Martino een probleem. Xavi is uiteraard al vertrokken naar het Qatarese Al-Sadd.

/

“Als je het over La Masía hebt, heb je het dan over La Masía of over Xavi, Iniesta en Busquets?”, vraagt de bondscoach van Argentinië zich hardop af in een interview met Goal. “Zij hebben slechts deel uitgemaakt van La Masía. De vraag is: wat gebeurt er als zij niet meer de ploeggenoten van Lionel Messi zjn?”

“Het is de vraag of Barcelona hetzelfde blijft als zij vertrekken en of de vervangers de juiste spelers zijn om met Messi samen te spelen. Er wordt een bepaalde stijl gehanteerd op La Masía, maar er zijn ook verschillen in niveaus. Er zijn natuurlijk slechte en goede spelers, maar Iniesta en Busquets horen wel even bij de beste spelers in de wereld. Het is moeilijk om hen te vervangen.”

Bezig met laden …