voetbalzone

De Vries: 'Ik begrijp wel waarom Wayne de eerste keus was'

Bart Kruyt23 apr 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2012, 00:20
Advertentie

Dorus de Vries kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de Premier League. De keeper van Wolverhampton Wanderers is blij dat hij eindelijk op het hoogste niveau van Engeland heeft gekeept, maar door de 0-2 nederlaag tegen Manchester City degradeerden the Wolves wel. "Deze club doet volgend seizoen weer mee om het kampioenschap in het Championship, daar ben ik van overtuigd", zegt De Vries tegenover Voetbal International.

/

De Vries maakte afgelopen zomer de overstap van Swansea City naar Wolverhampton, maar een erg gelukkige keuze was dat niet. Swansea doet het dit seizoen uitstekend in de Premier League en Wolverhampton is de hekkensluiter, terwijl De Vries ook nog eens tweede doelman is. Hij keept nu omdat eerste keus Wayne Hennessey een zware knieblessure heeft opgelopen, maar De Vries weet dat hij volgend seizoen weer in de Championship zal werken.

"Het was onvermijdelijk geworden", zegt de keeper over de degradatie. "Vooraf waren wij zeker niet de voornaamste degradatiekandidaat, maar in de loop van de competitie werd wel duidelijk dat het fout liep. Uiteindelijk sta je altijd waar je hoort. Er zijn geen excuses mogelijk. Ik ben trots dat ik mijn debuut in de Premier League heb gemaakt, maar jammer dat het in de wedstrijd was waarin we degradeerde."

De 31-jarige De Vries kan nog drie wedstrijden genieten van de Premier League. "De manager heeft me verzekerd dat ik het restant van het seizoen in het doel sta. Ik heb hard getraind en ben geduldig geweest. Hij zei me dat ik het verdien en dat ik Premier League-waardig ben. Een mooie gelegenheid om mezelf te laten zien. Het is spijtig dat het door een blessure bij Wayne Hennessey moet, hij speelde een heel goed seizoen. Het was jammer voor mij, maar ik begrijp wel waarom Wayne de eerste keus was."

Bezig met laden …