De Vrij: ‘Ik voelde me machteloos, we liepen alleen maar achter ze aan’

Peter Nusselder16 nov 2013, 16:20
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2013, 16:20

Het zag er kort voor rust nog niet naar uit dat het Nederlands elftal tegen Japan genoegen zou moeten nemen met een gelijkspel, maar uiteindelijk mocht Oranje de handen nog dichtknijpen met dat resultaat (2-2). Centrumverdediger Stefan de Vrij was vooral ontevreden over de tweede helft.

/

Het team van bondscoach Louis van Gaal kwam zaterdagmiddag via doelpunten van Rafael van der Vaart en aanvoerder Arjen Robben nog wel op een 2-0 voorsprong in Genk, maar in de slotfase van de eerste helft scoorde Japan de aansluitingstreffer. Na de pauze tekende Keisuke Honda voor de gelijkmaker en kregen de Japanners bovendien enkele kansen op een derde doelpunt.

“Ik voelde me machteloos, we wonnen helemaal geen duels meer na rust”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de Feyenoord-verdediger. “We kwamen er niet meer uit en liepen alleen nog maar achter die Japanners aan.” Volgens De Vrij kan Van Gaal in de aanloop naar het oefenduel met Colombia, dat dinsdag wordt gespeeld, aan de slag met het optreden van zaterdag.

“Er zijn nog veel verbeterpunten, dat is duidelijk”, vindt de Feyenoorder, die aanvankelijk aan clubgenoot Bruno Martins Indi gekoppeld zou worden in het hart van de Oranje-defensie. Door diens blessure stond De Vrij echter naast Ron Vlaar (Aston Villa), en de kans is aanwezig dat dit dinsdag weer zo zal zijn; Martins Indi zal in ieder geval niet op tijd hersteld zijn en ontbreekt ook tegen Colombia.