De Vrij maakt met Lazio einde aan indrukwekkende reeks van ‘La Viola’

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2015, 19:53
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2015, 19:53

Lazio heeft maandagavond de vierde opeenvolgende overwinning in de Serie A geboekt. De club uit Rome, met Stefan de Vrij in de basis, zegevierde voor eigen publiek met 4-0 over Fiorentina, dat een van best presterende Italiaanse clubs in 2015 is. De ploeg van Vincenzo Montella was in competitieverband op 6 januari, bij Parma (1-0), voor het laatst onderuit gegaan.

Na zes minuten liep Fiorentina reeds achter de feiten aan. Een heerlijke volley van Lucas Biglia was te machtig voor Norberto Neto. Lazio verhoogde de druk op de defensie van Fiorentina en zag hoe Neto in het restant van de eerste helft telkenmale antwoord had op diverse pogingen van Miroslav Klose, Felipe Anderson en Biglia. De bezoekers, die van geluk mochten spreken dat het niet 4-0 stond in de rust, kwamen niet verder dan een vrije trap van Matias Fernández.

In de tweede helft slaagde Lazio er, met bovendien goed voetbal, wel in om de score uit te breiden. De 2-0 kwam tot stand uit een benutte strafschop van Antonio Candreva, na een charge van Nenad Tomovic op Felipe Anderson. Klose nam de resterende treffers voor zijn rekening. Neto redde weliswaar op een inzet van Candreva, maar de Duitser kopte de rebound al vallend alsnog tegen de touwen. Het slotakkoord was eveneens voor Klose, nadat Keita Balde Diao de bal in eerste instantie niet achter Neto had gekregen. Lazio staat nu derde, met evenveel punten als Napoli: 46. De achterstand op stadsgenoot AS Roma bedraagt maar vier punten.