voetbalzone

'De vrije trappen van Ronaldo zijn net strafschoppen, bijna onhoudbaar'

Daniel Cabot Kerkdijk29 jul 2011, 00:10
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2011, 00:10
Advertentie

Voetbalminnend Berlijn genoot van het bezoek van Real Madrid woensdag aan de Duitse hoofdstad. Promovendus Hertha BSC verloor in het Olympiastadion met 1-3 van de Spaanse topclub, mede dankzij een schitterende vrije trap van Cristiano Ronaldo. De Portugees schoot de bal buiten het bereik van doelman Thomas Kraft in de bovenhoek en maakte daarmee de 1-0 achterstand ongedaan.

/

"De vrije trappen van Ronaldo zijn net strafschoppen, bijna onhoudbaar", oordeelt Hertha-aanvaller Tunay Torun. Ploeggenoot Patrick Ebert kon zijn ogen ook niet geloven toen de Portugees de bal achter zijn doelman schoot. "Het is onmogelijk om die trap te imiteren", stelt de buitenspeler van de Berlijners. "De wijze waarop hij schiet en zijn regelmaat qua doelpunten is buitenaards."

"Ik heb gehoord dat Ronaldo na de training op vrije trappen oefent, dat hij twintig keer op doel schiet", vervolgt Torun. "Maar mijns inziens kun je zoiets niet leren. Zijn voet is blijkbaar anders dan die van ons." Hertha-trainer Markus Babbel is een andere mening toegedaan. "Natuurlijk is dat wel te leren. Ronaldo komt over als eine Diva, maar hij is altijd als eerste op de training en oefent na de training altijd op vrije trappen."

Bezig met laden …