voetbalzone

'De wedstrijden tegen Vitesse en Ajax zaten nog wel in ons achterhoofd'

Bart Kruyt10 dec 2012, 07:20
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2012, 07:20
Advertentie

PSV bewees zondagmiddag prima zonder Mark van Bommel te kunnen. De middenvelder ontbrak door een schorsing in de topper tegen FC Twente en werd vervangen door Atiba Hutchinson, die als defensieve middenvelder een uitstekend duel speelde: "Het was een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen, maar we bleven allemaal tot het laatste moment knokken", zei hij.

/

Leroy Fer, Willem Janssen en later Dusan Tadic kwamen er niet aan te pas tegen Hutchinson. "De opdracht was om samen met Kevin Strootman en de verdedigers Marcelo en Timothy Derijck geen ruimtes weg te geven", vertelde Hutchinson aan Sp!ts. "Dat gebeurde in de afgelopen twee wedstrijden tegen Vitesse en vooral tegen Ajax te vaak. Toen lieten we gaten vallen en tegen Twente hebben we dat juist voorkomen. We hebben het in de aanloop naar deze wedstrijd niet te veel over de nederlagen tegen Vitesse en Ajax gehad, maar in ons achterhoofd speelde het natuurlijk nog wel. We wilden iets rechtzetten en dat hebben we gedaan."

Hutchinson was na het laatste fluitsignaal compleet uitgeteld en ook Strootman zat er in de laatste minuten volledig doorheen. Bovendien had hij een dikke linkervoet, omdat hij tegen de noppen van Tadic had geschopt. "Maar in zo’n wedstrijd ga je door, of je nu pijn hebt of niet. Ik was blij dat we 2-0 maakten, dan komt er net iets minder druk op te staan. Dan hoef je niet bang te zijn dat het een fatale fout is als je net niet bij een bal kunt door de pijn."

Bezig met laden …