voetbalzone

‘De wereldkampioen eruit gooien, dat zou wel erg historisch zijn’

Erik van Dam18 jun 2014, 00:22
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 00:22
Advertentie

Chili won vrijdagavond zijn eerste wedstrijd op het WK 2014, door Australië met 3-1 te kloppen. Echt gemakkelijk ging het niet, maar de zege werd uiteindelijk binnengehaald. Woensdagavond wacht het volgende duel en daarin is regerend wereldkampioen Spanje de tegenstander. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft zich ten doel gesteld la Furia Roja uit het toernooi in Brazilië te kegelen.

voetbalzone

Met een overwinning zal dat vrijwel zeker lukken, of er moeten nog vreemde dingen gaan gebeuren in de andere wedstrijden. “We spelen natuurlijk altijd graag tegen Spanje, maar als we winnen en de wereldkampioen eruit gooien, dan zou dat wel erg historisch zijn”, sprak Sampaoli dinsdag, 24 uur voor de wedstrijd. “Al neemt dat niet weg dat we tegenover een extreem goed elftal staan, morgen.”

“Verslaan wij Spanje echter, dan kunnen ze ons niet meer inhalen en is het game over voor ze. Tot dat moment blijven ze voor mij ook een topkandidaat om het WK dit jaar te winnen. Alle kritiek die ze kregen na hun eerste wedstrijd vond ik niet geheel terecht. Als David Silva die 2-0 maakt, kort voor de rust, was het heel anders gelopen”, vindt Sampaoli. “Spanje heeft nog dezelfde spelers als twee en vier jaar geleden, en die spelers zijn nu nóg ervarener.”

Bezig met laden …