voetbalzone

'De wissel was natuurlijk een geweldige zet, maar ook een logische'

Bart Kruyt06 jul 2014, 13:55
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2014, 13:55
Advertentie

Tim Krul hoopte op het WK de eerste doelman van het Nederlands elftal te worden, maar Louis van Gaal gaf de voorkeur aan Jasper Cillessen. Zaterdagavond kon Krul toch belangrijk zijn voor zijn ploeg: vlak voor de strafschoppenreeks werd hij in het veld gebracht en de keeper van Newcastle United keerde twee Costa Ricaanse penalty's. Daardoor bekerde Oranje door naar de halve finale.

voetbalzone

Oud-international en voormalig doelman Oscar Moens spreekt van een fantastische wissel: "Het was natuurlijk een geweldige zet, maar tegelijkertijd ook een logische. Cillessen heeft nog nooit een strafschop gestopt", zegt Moens in gesprek met Helden Online. "Toch had ik eerder verwacht dat Louis van Gaal Michel Vorm zou brengen, hij heeft een nog hoger percentage gestopte strafschoppen achter zijn naam. Misschien heeft dat met de trainingen van de laatste weken te maken, er staat natuurlijk wel iemand in het doel met Krul. Alles wat Van Gaal doet heeft een reden."

Louis van Gaal had Krul van tevoren op de hoogte gebracht, maar Cillessen wist nergens van. De eerste doelman van Oranje reageerde geirriteerd na zijn wissel, maar bood daar later zijn excuses voor aan. "Ik wist hier niets van af. De wissel viel rauw op mijn dak”, erkende hij aan het Algemeen Dagblad.

Bezig met laden …