voetbalzone

'De woorden van Ibrahimovic arrogant? Hij is gewoon zelfverzekerd'

Bart Kruyt29 nov 2013, 14:18
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2013, 14:18
Advertentie

Cristiano Ronaldo en Franck Ribéry gelden als de belangrijkste kandidaten om de Ballon d'Or te winnen en Zlatan Ibrahimovic kan daar wel mee leven. "Het is niet iets waar ik me mee bezig houd. Ik heb die prijs niet nodig om te weten dat ik de beste ben", zei de spits van Paris Saint-Germain deze week. Vrijdag werd zijn trainer Laurent Blanc gevraagd naar zijn mening over die opmerkingen.

/

Blanc steunde zijn sterspeler: "Je zou het inderdaad kunnen opvatten als arrogantie, maar hij is gewoon zelfverzekerd", zei de oefenmeester in zijn perspraatje voor de competitiewedstrijd tegen Olympique Lyon. "Hij meet zichzelf die status aan, maar maakt het dan ook waar op het veld. En dat is lang niet altijd het geval bij andere spelers. Maar Zlatan… Hij zegt het en hij bewijst het."

De 32-jarige Ibrahimovic is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSG en speelde tot dusver 61 wedstrijden voor de club, waarin hij 49 keer wist te scoren. Dit seizoen staat de teller na vijftien officiële duels op veertien goals. Vorige week scoorde hij ook nog twee keer namens Zweden tegen Portugal, maar Ibrahimovic kon uitschakeling in de play-offs niet voorkomen.

Bezig met laden …