voetbalzone

De Zeeuw krijgt Carcela niet als collega: 'Hij is als de dood voor de kou'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2011, 07:15
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 07:15
Advertentie

De kans is groot dat Mehdi Carcela bij Standard Luik blijft. Spartak Moskou was bereid negen miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder, die zelf per seizoen anderhalf miljoen euro kon opstrijken. De Marokkaans international zou de club uit Moskou, de tegenwoordig werkgever van Demy de Zeeuw, echter om een aparte reden nul op het rekest hebben gegeven.

"Mehdi zou nooit kunnen aarden in Rusland", zegt zijn entourage tegen diverse Belgische media. "Hij is als de dood voor de kou. In Rusland houdt hij het geen vier maanden vol." Carcela ontbrak zondag nog bij de open dag van Standard om naar verluidt een transfer af te ronden. Achteraf werd duidelijk dat hij zich vanwege het revalideren van een hoofdblessure niet onder het publiek wilde mengen.

"Bovendien vinden we het te vroeg om in Luik te vertrekken", luidt het. "Dat Axel Witsel voor het buitenland kiest, is normaal. Hij heeft hier alles al bewezen. Maar Mehdi kan bij Standard nog progressie maken." Naast Spartak werd ook Valencia uit het warme Spanje aan Carcela gelinkt.

Bezig met laden …